Vårt Engagemang

Engagemang för hållbarhet och kvalitet

Vi tror på hållbara kvalitetsprodukter. Vare sig vi talar om våra möbler, böcker, eller kläder så är det ett slöseri med resurser om de är dåligt gjorda.

Vi designar kläder till våra egna barn som älskar att klättra, springa, åka kana och bara leka. De behöver hållbara kläder som inte rivs sönder efter deras första lek eller som är för snäva för att röra sig i bara för att det är en ”flickpassform”.

Barn ska kunna leka och utforska världen. Att leka är nödvändigt att utveckla sina motoriska färdigheter, balans, kreativitet och grundläggande färdigheter.

Vårt mål är att allt vi gör bör vara det bästa vi någonsin har gjort. Vi arbetar hårt för att göra våra produkter enastående.

Hållbara och etiska

Alla våra kläder är tillverkade av noggrant utvalda återvunna eller miljöcertifierade tyger i en fabrik med en säker miljö. Plaggen är konstruerade för att vara extra hållbara. Tyger och sömmar gör det möjligt för barnen att leka i dem om och om igen. Vi vill att våra produkter ska ärvas av syskon, vänner eller släktingar.

Lekkläder

Funktionsdriven design och högtekniska tyger frigör och underlättar när man leker. Den genomtänkta konstruktionen hjälper barn att utveckla sin motorik, balans, kreativitet och grundläggande färdigheter. Plaggen är mångsidiga, utformade för alla årstider och många aktiviteter, och kan användas året runt i många miljöer och väderförhållanden. Vi vill att alla barn ska fokusera på att vara fria, ha kul, utforska och  att vara fulla av energi och liv.

Värde

Alice och Ted gör kläder som är ger mycket för pengarna. Vi säljer alla våra plagg på nätet och behöver inga mellanhänder. Vi har därför råd att använda högre kvalitetstyger, trådar och trims i våra kläder. Vi är en liten organisation med en liten overhead och kan investera mer tillbaka i tidslösa kvalitetskläder som varar extra länge.

Unisex

Vi vill inte sätta kläder i stereotypa genusfack. Vi vill inte berätta vilken färg du ska köpa eller vilka kläder som passar baserat på ditt barns kön. Våra kläder är för alla barn, flickor och pojkar som gillar att leka lika mycket. Våra plagg ger dem möjlighet att vara sig själva och hjälper dem att växa upp till sina egna personligheter.

All Season = Ingen Säsong

Vi vill eliminera säsonger och erbjuder sommar- och vinterplagg året runt. Nya objekt anländer under hela året.

Bekymmersfria

Plaggen kan alla maskintvättas. Kläderna är gjorda för att behålla sitt utseende och känsla efter användning och tvätt. Det ska vara enkelt, INGEN kemtvätt behövs, vilket är mycket bättre för miljön.