Om Oss

Vi på Alice & Ted vill göra världens bästa hållbara lekkläder för barn.

Vi behövde hitta bra kläder för våra barn att leka i

Vi är föräldrar till två livliga barn, Alice och Ted. De är mycket energiska och vi drar dem ständigt utomhus för att leka i snön, i skogen, på stranden, i trädgården osv. Vi var frustrerade över att inga av deras kläder stod emot deras lek. Det tog inte lång tid innan de slets och gick sönder. Vi var förvånade över plaggens dåliga passform. Många av dessa är utformade för att exponera deras rygg så fort de inte står i givakt. Vi behövde hitta kläder för våra barn att leka i, men vi kunde inte hitta några.

Förändra klädindustrin

Vi vill också ifrågasätta hur saker och ting görs i branschen och för att visa kunderna ett annat sätt, att utmana folks ”köpa och kasta”-kultur. Vi är ett litet företag och vi undviker de stora företagens system för att göra saker. Massproduktion, ledtider och detaljhandelns tänkande fick oss att inse att detta inte är hur vi vill göra affärer och vara i näringslivet.

Vi har arbetat i utomhuskonfektionsindustrin i ungefär ett decennium. Även om vi har varit en del av fantastiska produkter, har det alltid varit en kompromiss mellan produktkvalitet och produktionspris. Få ett billigare tyg, bli av med en ficka, vi måste sälja x belopp för att kunna få ned priset.

Vi började ifrågasätta och var tvungen att tänka om hur de traditionella cyklerna av utveckling, produktion och distribution fungerar. Vi vill göra ärliga produkter utan kompromisser. Få de bästa materialen som vi har råd med, arbeta med de bästa tillverkarna och de bästa leverantörerna och allt detta på ett hållbart sätt. Vi vill att kunden ska veta var produkten har gjorts och av vilka material.

Den snabba massindustrins produktion var inte något vi ville vara en del av. Vanligtvis i alla konfektionsföretag så går den största delen till mellanhänder, handlarna och till de stora bolagen som ska tillfredsställa sina aktieägare. Vi vill sätta dig, slutkunden, först, innan oss själva. Vi vill investera tillbaka i bolaget, vilket gör de bästa produkterna möjliga.