Hållbarhet

Det är viktigt att vi lämnar jorden i gott skick för våra barn så att de kan ge den vidare till nästa generation i sin tur. Idag är vår jord i djupt behov av fler vänner och vi vill göra så mycket som möjligt för att göra så lite skada som möjligt på den här planeten. Därför är hållbarheten mycket viktig för oss. Vi vill att våra barn och deras barn ska kunna njuta av vår fantastiska natur så mycket som vi njuter av det nu.

Etisk produktion

Vi väljer noggrant de partners som vi vill arbeta med. Inte bara är våra medarbetare människor vi tycker om att arbeta med, men de delar vår syn på miljömedvetenhet. Vi har en överblick över hela produktionen, från tygproduktion till transport av slutplagg till kund. Vi har alla våra leverantörer nära oss i Europa och de delar vår syn på etisk produktion.

Minska behovet av att konsumera

Grundtanken med Alice & Ted är att göra hållbara kläder. Vi väljer hållbara tyger och material och design plaggen med t.ex. förstärkningar för att få dem att fungera länge. Vi vill att kläderna ska användas i flera år och förhoppningsvis ärvas av yngre barn. Genom att använda kvalitetskläder som varar längre, så minskar behovet av att konsumera.

Minska Kemisk Påverkan

Vi arbetar med leverantörer som gör bluesign®-certifierade tyger. Bluesign®-standarden beaktar alla ingångar, processer och tekniker vid källan. Genom denna så kallade inmatningsströmmen kan kemiska komponenter som innehåller kritiska ämnen hanteras på ett säkert sätt. Läs mer på www.bluesign.com

Minimera avfall

Alice & Ted köper tyg som är överproducerat. Det innebär att det är överblivet material från andra produktioner och som bara ligger på en lagerhylla.

Ekologiskt & Återvunnet

Vi använder endast material som är miljöcertifierade och / eller ekologiska och / eller återvunna eller och / eller biologiskt nedbrytbara.